Over HOV Harlingen
Overslag hub in Noord-Nederland

Over onze terminal
met warehouses

HOV Harlingen ligt strategisch in Port of Harlingen direct grenzend aan de Waddenzee. Onze terminal met warehouses is zowel per zeeschip als barge bereikbaar. Voor diverse importeurs en exporteurs verzorgen wij de opslag en transport voor uiteenlopende goederen. Of het nu om bulkgoederen zoals aardappelen, projectlading of containers gaat, met onze mobiele havenkranen laden en lossen wij alle soorten cargo.

Kustvaart
verbindingen

Harlingen ligt direct aan de Noordzee en het Waddengebied. Kustvaartschepen kunnen snel en gemakkelijk onze terminal aanlopen. De komende jaren gaan we onze kustvaart activiteiten uitbouwen voor import en export lading van en naar de Engeland, de Oostzee en Scandinavië.

Duurzaamheid
in de haven

HOV Harlingen draagt met haar diensten bij aan een gezondere leefomgeving. Door lading van de weg te halen, vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen en blijven de wegen beter doorstromen. Met ons dieselelektrisch binnenvaartschip, reachstacker met de nieuwste Stage V-motoren, vorkheftrucks op gas en zonnepanelen op het dak zijn wij klaar voor een duurzamere toekomst.

Binnenvaart-
corridor

HOV Harlingen is middels de containerbinnenvaartcorridor verbonden met de containerterminals in de zeehavens Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Met onze afvaarten staan uw containers snel op de juiste deepsea terminal in Rotterdam. Ook voor importlading is de binnenvaart een betrouwbaar alternatief voor wegtransport.

Bekijk containerlijndienst

HOV Faciliteiten