Skip to main content

Start exportseizoen pootaardappelen

Home » Start pootaardappelen seizoen

9 oktober 2021

Start exportseizoen pootaardappelen

Nederland beschikt over de perfecte klimatologische omstandigheden voor pootaardappelen. Van de ruim 950.000 ton pootgoed die in Nederland wordt geproduceerd, is ruim 70% bestemd voor export. HOV Harlingen slaat een gedeelte van deze export over.

Het reguliere exportseizoen loopt van medio oktober tot en met medio februari, waarbij diverse koelschepen beladen worden met pootaardappelen als gepalletiseerde lading. Het merendeel van deze lading gaat naar het Middellandse zeegebied en Afrika.

Contact

Meer weten over
zeehavenoverslag?

Ik help u graag verder.

Henk Hempenius

Commercial manager

+31 (0)6 53 63 35 10h.hempenius@tmalogistics.nl

Leave a Reply